Mannenweekend

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 3 oktober 2015 om 08u30 tot zondag 4 oktober 2015 om 18u00
Antwerpen City - BOGAARDEPLEIN , 2000 ANTWERPEN
Het is weer zover om met de mannen een weekendje een nieuwe omgeving te ontdekken. Dit jaar gaan we naar Antwerpen City. We vertrekken op zaterdag 3 oktober om 8u30 stipt aan de kerk van Lovenjoel.
Het is weer zover om met de mannen een weekendje een nieuwe omgeving te ontdekken.
Dit jaar gaan we naar Antwerpen City.

We logeren in jeugdherberg “Puncinella”.

Inschrijven v??r 1 september 2015 door overschrijving van het juiste bedrag
op onze rekening BE75 7343 5902 0651 met vermelding ‘Mannenweekend’.

Detail van de activiteiten :

Fort van Breendonk
De gruwel van het nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Vandaag is het één van de best bewaarde kampen in Europa.
Breendonk is slechts een radertje in de concentrationaire wereld, een wereld waarin de menselijke waardigheid van geen tel meer was.
Tussen september 1940 en september 1944 verbleven ca. 3.600 gevangenen in Breendonk. Dit cijfer komt overeen met minder dan 10 procent van de ongeveer 40.000 politieke gevangenen die na de oorlog in België werden erkend. Het fort van Breendonk staat symbool voor het lijden en de dood van alle slachtoffers van het nazisme.
In het Gedenkteken staan urnen met daarin de assen van zij die de kampen niet hebben overleefd. Deze urnen komen uit Majdanek, Natzweiler, Neuengamme, Ravensbrück, Stutthof, Treblinka, Theresienstadt en Vught. Zij houden de herinnering levendig aan alle Belgen die tijdens hun deportatie in de nazi-kampen zijn omgekomen.

Stadsbrouwerij De Koninck
Zin om een echt Antwerps icoon beter te leren kennen? Onze nieuwe interactieve brouwerijtour zal je volledig onderdompelen in de wereld van onze Stadsbrouwerij. Het wordt leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant.
In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving.
Schrik niet als je je plots middenin de actie bevindt: op de 4 meter hoge brug in de brouwhal voel je de unieke dynamiek van onze brouwerij. Dorst gekregen van het hele avontuur? Je droge keel zal snel vergeten zijn, wanneer je aan ’t eind van de tour een perfect getapt bolleke aan je lippen zet.

Bandieten, hoeren en krapuul
Kom alles te weten over de gruwelijkste folterpraktijken, werkloze beulen en straatmadeliefjes. Op onze weg van de Grote Markt naar het Schipperskwartier maken we kennis met Mie Tet, de pagadders van ’t Kantje, Jefke-mak-es-voelen en vele andere kleurrijke figuren.

Ruien van Antwerpen
De Ruien zijn de voormalige grachten en riolen van Antwerpen die tussen de zeventiende en de negentiende eeuwen werden overwelfd. Lange tijd waren ze afgesloten voor het publiek maar nu zijn ze gedeeltelijk te bezoeken.
Al vanaf de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een uitgekiend net van waterwegen: de ruien, vlieten en vesten. Oorspronkelijk gegraven als verdedigingsgordel, werden ze vervolgens gebruikt als binnenhaven en systeem voor watervoorziening. Eeuwen later dienden die oude stadskanalen als riool en werden de ruien overwelfd. Zo verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en uit het geheugen. Sinds 2005 kan je dit verborgen patrimonium terug ontdekken. Vanuit het Ruihuis kunnen groepen de ruien veilig verkennen onder leiding van een ervaren gids. Oude gewelven, fundamenten, bruggen en sluizen spiegelen de historische stadskern boven uw hoofd. Een kijkje in de onderbuik van de stad, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes.

Op een onbewoond Eilandje
Van ruige havenbuurt tot hippe wijk met een waaier van bouwstijlen, een uitgebreide keuze aan restaurants en trendy winkels… Zowel het boeiende verleden als de nieuwste ontwikkelingen worden met veel enthousiasme getoond. We starten aan de ingang van het Mas en eindigen op het panoramadak van het Mas.

Programma

03 Oct 10.00 - 12.00
Bezoek Fort van Breendonk
03 Oct 13.30 - 15.30
Bezoek Stadsbrouwerij De Koninck
03 Oct 17.00 - 19.00
Wandeling ?Bandieten, hoeren en krapuul?
04 Oct 10.30 - 12.30
Wandeling op een onbewoond Eilandje
04 Oct 13.30 - 15.30
Bezoek aan de ruien van Antwerpen

Praktisch

Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Lovenjoel
Prijs
€ 215,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer activiteiten

  • 19 apr

    Trappisten en zo veel meer...

  • 26 mei

    Te voet of met de fiets naar Scherpenheuvel

  • 06 jun

    Initiatie eten